Thor

THOR


Dünya’nın en yaşlı tanrıları olan Odin ve Gaea’nın oğlu olan Thor Asgard’da büyümüştür. Thor, üvey kardeşi Loki’yle birlikte büyümüştür. Loki daha çok beğenilmesinden dolayı Thor’u kıskanmaktaydı. Odin’in Thor değerli bir savaşçı olduğunda kullanması için yaratılmış sihiriyle dikkat çeken gizemli bir çekici bulunmakyatdı.
Yıllar süren eğitimden sonra Thor çekiciyle birlikte takdim edilmiş ve Asgard’ın en büyük savaşçısı olmuştur. Thor yüzyıllarca savaşlarda çarpışmış ve bir çok macerayla yüzleşmiştir. 

Thor sonunda kendini beğenmiş ve bencil biri olmuştur. Alçakgönüllü bir davranış olarak Odin, Thor için bir insan kişiliği yaratmaya karar vermiş ve bütün güç ve hafızasını geri almıştır. Blake, bir yaratık istilası sırasında sıradan bir bastano ne olduğunu ortaya çıkarmıştır. Kaya parçasına bastonla vurduğunda, baston Mjolnir’e dönüşmüş ve kendisi de bir kez daha Thor olmuştur.




 

Spoiler içerir Dikat


Güçleri: Thor'un kuvveti ve dayanıklılığı pek çok süper-insanı geride bırakacak kadar yüksektir. Savaş çekici Mjolnir neredeyse parçalanamazdır. Mjolnir sayesinde Thor kasırgaları kontrol edebilir, mistik enerji yaratabilir, boyut kapısı açabilir, insan görünümüne bürünebilir ve uçabilir. Mjolnir'i Thor'un haricinde sadece buna layık canlılar tutabilir.

Biyografi: Asgard'ın Yıldırım Tanrısı'dır. Ailesinin eski düşmanları Jotunheim ile aralarında neredeyse bir savaş çıkmasına sebep olunca Asgard'ın baş tanrısı olan Odin tarafından hafızası silinerek dünyaya sürüldü.

Dr. Donald Blake adı ile ölümlü olarak geçirdiği on yılın ardından Norveç'e gitti. Uzaylı bir ırkın saldırısına uğrayınca bir mağaraya sığındı. Burada gizemli bir savaş çekici buldu. Bu çekiç aslında Mjolnir idi. Mjolnir'i eline alınca bir kere daha Thor'a dönüştü. Uzaylı tehdidini ortadan kaldırdıktan sonra Avengers'ın bir üyesi oldu. Thor anavatanı Asgard'dan sonsuza dek koptu ve Dünya onun yeni vatanı oldu. Geçirdiği zaman boyunca Thor dünyaya ve ölümlülere karşı sevgi duymaya başladı.

Thor kişilik olarak çeşitli değişimler geçirdi. Bu dönüşümlerden biri arkadaşı Eric Masterson'un ölümcül bir yara alması ile oldu. Odin oğluna iyilik yaparak Masterson'un ölmesine izin vermedi ve ikisini tek bir bedende iki ayrı kişilik olarak birleştirdi.

 
Thor Marvel

Thor'un üvey abisi olan Kötülük Tanrısı Loki ona karşı kin besliyordu. Üvey kardeşi Thor'u yoketmek ve Odin'i tahtından etmek isteyen Loki Asgard'dan ayrıldı. Loki'nin amacı Thor'u ve onun değer verdiği herşeyi yoketmekti. Thor ve Loki arasındaki mücadelelerden birinde Loki Thor'un onu öldürdüğüne inanmasını sağladı, böylece Thor bir Asgard kuralını bozmuş oluyordu. Thor sürgün yemek üzereyken diğer kişiliği olan Masterson ondan ayrılarak hayatı bağışlandı. Eric Masterson bir süre Thor'un yeteneklerine sahip oldu.
Thor gücünü geri aldı, fakat Destroyer ile olan savaşta neredeyse ölüyordu. Jake Olson adlı adam ile birleşerek tekrar iki kişilik olarak yaşamaya başladı. Loki ile bir kere daha mücadele etti. Loki Thor'u öldürmek üzereyken Odin onu insan biçimine sokarak hapsetti.

Loki ve Surtur’a karşı destansı bir savaştan sonra Asgard’ın sonu Ragnarok meydana gelmiştir. Ragnarok’a teslim olmaktansa gölgenin üzerinde oturmayı tercih eden tanrılara katılma şansı Thor’a verilmiştir. Ancak Thor kabul etmemiş ve savaşmayı sürdürmüştür. Onları yendikten sonra Thor şehit düşmüş arkadaşalrına katılmış ve ölmüştür. 

0 yorum:

Yorum Gönder