Doctor Doom

 
 
Güçleri: Pek sık kullanmasa da başkalarının zihinlerine girebilme gücü vardır. Az miktarda sahip olduğu mistik büyü güçlerini de kullanabilir. Ona asıl gücünü veren ise zırhıdır. Zırhı sayesinde 2 ton ağırlığı kaldırabilir. Zırhında pek çok gelişmiş silah sistemi vardır, güç alanları yaratabilir ve patlayıcı şualar atabilir.

Biyografi: Ailesini küçük bir yaşta kaybeden Victor Von Doom küçük bir Avrupa ülkesi olan Latveria'da çingeneler tarafından büyütüldü. Yıllar boyunca fen ve mistik konularda edindiği bilgi onun New York'taki State Üniversitesi'ne gitmesini sağladı. Doom burada Reed Richards ve Ben Grimm ile tanıştı. burada başka boyutlarla ilgili aşırı tehlikeli deneyler yapmaya başladı. Birbirlerinden hiç hoşlanmayan Doom ve Richards iki rakip oldular.

Doom'un hırsı ona pahalıya patladı. kendi yapmış olduğu bir aletin deneyi sırasında alet patlayınca Doom yüzünden yaralandı ve yüzünde hayatının geri kalanı boyunca hiç düzelmeyecek yara izleri bıraktı. Richards daha önce onu bu deneyin hata ile sonuçlanabileceği konusunda uyarmış olsa bile buna inanmayı reddetmişti. Aksine bu olaydan Richards'ı sorumlu tuttu. Doom için kendi başarısızlığını kabullenmektense Richards'ın ona sabotaj yapmış olduğunu kabullenmek daha basitti.

Üniversiteden atılan Doom yüzü bandajlı bir halde dünyayı dolaşmaya ve kendini düzeltecek mucizevi bir tedavi aramaya başladı. Tibet'te rahiplerin yaşadığı bir köy keşfetti. Buradaki rahipler vücudundaki yaraları örtmesi için ona bir vücut zırhı yaptılar. Daha sonra ana vatanı Latveria'ya geri döndü. Buradaki hükümeti devirip kendini kral ilan etti. Ülkeyi demir bir yumrukla ve güçlü bir irade ile yönetmeye başlayan Doom bu küçük ülkenin kaynaklarını kendi büyük idealleri için kullanmaya başladı.

Doom'un hayatında üç ana amaç olmuştu: Nefret ettiği Reed Richards'ı yoketmek, dünyayı kontrolü altına almak ve bir iblis olan Mephisto'nun boyutundan annesinin ruhunu kurtarmak. Bu amaçlarından ikisini gerçekleştirdi. Mistik sanatlarda bir uzman ve çok güçlü bir büyücü olan Dr. Strange'in yardımıyla annesinin ruhunu Mephisto'dan kurtardı. Fantastic Four diğer pek çok süper kahraman ile birlikte çok güçlü bir mutant olan Onslaught ile savaşıp onlarla birlikte alternatif bir dünyada kendilerini bulduğunda o geri dönmeyi reddetti ve alternatif dünyada kalıp orayı fethetti. Bu dünyaya Planet Doom (Kıyamet Gezegeni) adını verdi.

Fantastic Four'un en büyük düşmanı oldu. Yıllar boyunca süren uğraşlarına rağmen Reed Richards'ı yoketmeyi başaramadı. Fakat zaman zaman bu amacına çok yaklaştığı oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder